Zonnepanelen

Zonnepanelen; een duurzame keuze

Wilt u besparen op uw energiekosten? Vindt u het daarnaast belangrijk dat het milieu niet onnodig belast wordt bij het opwekken van energie? Kies dan voor zonnepanelen. Ook in Nederland zijn zonnepanelen rendabel. Bewolking komt in dit land regelmatig voor, maar houdt slechts een deel van het zonlicht tegen. Er blijft voldoende zonlicht over om duurzame energie op te wekken. Een investering in zonnepanelen verdient u gemiddeld in 10 tot 12 jaar terug. Er zijn landelijke subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen, waar u vaak een beroep op kunt doen. Het is zeker de moeite waard de mogelijkheden te bekijken.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. Deze zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Dit materiaal kan het daglicht opvangen en omzetten in elektriciteit. De elektriciteit gaat door een omvormer, waardoor het direct gebruikt kan worden. Wanneer u meer elektriciteit opwekt dan dat u verbruikt, kunt u deze extra energie terug leveren aan het openbare elektriciteitsnet. Uw elektriciteitsmeter loopt dan terug en u bespaart zo flink op uw energiekosten.

Het plaatsen van zonnepanelen

Het beste kunt u uw zonnepanelen door een installateur of leverancier laten plaatsen, om zo het beste resultaat te behalen. In de meeste gevallen is geen (omgevings)vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen. Wanneer u zonnepanelen op een monumentaal pand wilt plaatsen, of binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht kan dit wel nodig zijn. Bij het plaatsen van zonnepanelen gelden bepaalde regels. Uw installateur of leverancier weet hier alles over en kan u uitstekend informeren.

Ook enthousiast over zonnepanelen? Via Zonnepanelenvergelijker.nl kunt u snel, eenvoudig én gratis verschillende offertes aanvragen bij aangesloten leveranciers in uw regio.