Zonneboiler

Zonneboiler voor duurzaam verwarmd water

Steeds meer Nederlanders ontdekken het voordeel van zonneboilers, welke duurzaam verwarmd water leveren. Op deze manier wordt niet alleen aanzienlijk bespaard op de energierekening, ook wordt een bijdrage geleverd aan een beter milieu! Met behulp van een zonneboiler bespaart u al snel al snel tussen de 200 en 250 euro per jaar op uw jaarlijkse gasrekening. Zelfs in de winter als de zon maar een paar uur schijnt, kan een zonneboiler voldoende warm water produceren om te douchen of te wassen.

De werking van zonneboilers

Zonneboilers maken in tegenstelling tot zonnepanelen geen gebruik van de elektromagnetische eigenschappen van zonlicht, maar juist van de warmte van zonlicht. Deze warmte wordt opgevangen en bewaard in een geïsoleerd voorraadvat; de boiler. Via een leidingsysteem wordt de warmte vervolgens geleverd aan het kraanwater. Er zijn verschillende soorten zonneboilers te verkrijgen; een standaard zonneboiler, een cv-zonneboiler of een compacte zonneboiler. Uw leverancier kan u uitstekend adviseren bij het maken van uw keuze.

Het plaatsen van een zonneboiler

Het beste kunt u uw zonneboiler door een installateur of leverancier laten plaatsen, in verband met het risico op lekkage en legionella. Een zonneboiler kan zowel op een schuin als op een plat dak geplaatst worden. Om de maximale hoeveelheid zon op te kunnen vangen, moet de helling van een schuin dak wel zuidwaarts gericht zijn. Daarnaast moet erop gelet worden dat er geen langdurige schaduw over het dak valt door omliggende gebouwen of bomen.

Wilt u ook besparen door het gebruik van duurzaam verwarmd water? Vraag dan nu snel, eenvoudig én gratis verschillende offertes aan bij aangesloten leveranciers in uw regio.