Zonnecollectoren

Zonnecollectoren voor het leveren van duurzame warmte

Een zonnecollector is een verzamelnaam voor zonnepanelen waarmee warm water kan worden gerealiseerd. In zonnecollectoren wordt zonlicht omgezet in warmte en afgegeven aan een gesloten circuit gevuld met vloeistof. Dit gesloten circuit stroomt naar de zonneboiler en warmt het voorraadvat op tot de gewenste temperatuur. Het warme water kan vervolgens direct worden gebruikt voor tapwater behoefte of in sommige gevallen voor het verwarmen van ruimtes. Afhankelijk van de inhoud van de zonneboiler kan aan een aanzienlijk deel van de warmtevraag worden voorzien . Zonnecollectoren zijn dus oprecht de moeite waard. U bespaart door het gebruik van zonnecollectoren aanzienlijk op uw energierekening, hetgeen zonnecollectoren relatief gezien goedkoop maakt.

De werking van zonnecollectoren

Zonnecollectoren zetten zonlicht om in warmte. De opslag van de verworven energie is gebaseerd op straling. Wanneer het bewolkt is, wordt er dus nog steeds warmte gewonnen. Er zijn verschillende soorten collectoren te verkrijgen. De meest voorkomende zijn de vlakkeplaatcollector en de vacuümbuis collector. Uw leverancier kan u uitstekend informeren over de verschillende collectoren en adviseren bij het maken van uw keuze.

Het plaatsen van zonnecollectoren

Zonnecollectoren kunt u het beste door professionals laten installeren. Zij zorgen voor een veilige en goed werkende installatie. In de meeste gevallen is geen (omgevings)vergunning nodig om zonnecollectoren te plaatsen. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw gemeente over de voorwaarden. Bij het plaatsen van de collectoren gelden ook bepaalde regels. Uw installateur of leverancier weet hier alles over en kan u uitstekend informeren.

Bent u overtuigd en wilt u graag zonnecollectoren op uw dak? Via Zonnepanelenvergelijker.nl kunt u snel, eenvoudig én gratis verschillende offertes aanvragen bij aangesloten leveranciers in uw regio.