Subsidies

Subsidie voor zonnepanelen

Tegenwoordig zijn zonnepanelen voor iedereen betaalbaar. De prijzen zijn in de afgelopen 10 jaar met meer dan 50% gedaald. Daarnaast zijn er afhankelijk van de gemeente, per jaar subsidiemogelijkheden beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Hou de diverse subsidiemogelijkheden goed in de gaten of neem contact op met een leverancier in uw gemeente. Het is natuurlijk mogelijk dat het beschikbare bedrag in uw gemeente al volledig is uitgekeerd . In dat geval bestaat er de mogelijkheid voor u, om tegen een extra lage rente een lening af te sluiten. Op die manier kunt u toch zonnepanelen kopen, ook wanneer u ze op dat moment niet ineens kunt betalen. Veel energiebedrijven bieden u de mogelijkheid om via hun zonnepanelen aan te schaffen.

Subsidie voor zonneboilers

Voor de aanschaf van zonneboilers verschilt de subsidie van tijd tot tijd. De overheid heeft voor 2016 aangekondigd wederom subsidies beschikbaar te stellen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. Daarnaast biedt de Nederlandse overheid ook diverse fiscale moglijkheden aan. Het is dus zeker de moeite waard om bij uw gemeente of provincie naar de mogelijkheden te informeren. Subsidie of niet, een zonneboiler helpt u te besparen op uw energierekening en zorgt voor een beter milieu!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Via Zonnepanelenvergelijker.nl kunt u snel, eenvoudig én gratis verschillende offertes aanvragen bij aangesloten leveranciers in uw regio. Zij kunnen u na het maken van uw keuze uitstekend informeren!